[blagoja borislav pešić]

Long Play Book (2019)

Zabeleške u vremenu (1950-2000) – Photography book

Na nešto više od 400 stranica, na tri vrste papira i u tri vrste štampe stalo je 50 godina istorije muzike ovih naših ex YU prostora. Autor je skoro sedam godina putovao po regionu i portretisao velikane muzičke scene. Ova knjiga ih čuva od zaborava. Prelistajte istoriju jedne od najboljih muzičkih scena sveta

333 portreta – 333 muzičara – 333 glazbenika – 333 rukovanja – 333 poznanstva – 333 nove stranice u mom životu – 333 priče koje pričam – 333 sedanja na istu stolicu – 333 razotkrivanja – 333 treptaja moje kamere – 333 neponovljiva trenutka – 333 zaustavljanja sata – 333 razloga za zakoračiti dalje

… 333

Blagoja Borislav Pešić – autor

Za više detalja o knjizi i poručivanju posetite

Monografija fotografija u formatu LP ploče – Knjiga koja je spojila region

Dobrodošli! Ova knjiga je moj pokušaj da se region kulturno ponovo nađe na zajedničkom koloseku istorije, da se volimo i putujemo u istom kupeu gde nam je i mesto. Putovao sam skoro sedam godina po predelima neponovljive Juge i upoznao mnoge gradove i, što je još važnije, mnoge divne ljude.

U knjigu se smestilo 333 lica sa omota ploča koje smo kao mladi preturali po rukama dok se vinil vrteo na gramofonu. Odrastali smo uz njihove akorde i note koje su nam poklanjali da odrastamo srećnije i u pravom smeru. Odrastao sam (bar naizgled :)) i shvatio da bi bilo prilično fer da im se odužim na neki svoj način, a to je naravno fotografijama, i da njihova lica i instrumente zabeležim za večnost.

Dug put sam prešao dok nisam sve koje sam želeo okupio u ovoj knjizi i sad evo ne žalim ni zbog jednog trenutka sopstvenog života, ni zbog jedne rupe na putu u koju sam „upao” dok sam ovo sklopio da vi prelistate. Sada vam sve to poklanjam da vi prenesete mlađim generacijama kako se ne bi zaboravilo da je na ovim našim divnim prostorima bila jedna od najvećih i među najboljim scenama tih godina, planetarno a i šire :).

Profiles

Facebook Instagram Shutterstock
error: Content is protected !!